Proces optimalisatie

Herkent u dat? U heeft verschillende medewerkers die hetzelfde proces uitvoeren, maar allemaal op hun eigen manier. En eigenlijk zou u wel inzicht willen hebben in hoe dit proces nu eigenlijk verloopt, of het misschien niet wat sneller of efficiënter kan? En de output van het proces, is dat altijd van dezelfde kwaliteit of zit daar ook veel variatie in?

Wat zou u willen verbeteren, zodat uw klanten blijer worden? En voldoet uw proces aan alle wettelijke en klanteisen? iValue Improvement helpt u graag met het standaardiseren, verbeteren en managen van uw processen. Dé manier om de beste resultaten te kunnen blijven halen.

Processtandaardisatie

Eén van de belangrijkste stappen naar een stabiele output is processtandaardisatie. Veel voorkomende oorzaken van gebrek aan standaardisatie zijn gebrek aan vastlegging, opleiding, kennisuitwisseling en controle op het volgen van de standaard.

Samen met uw medewerkers creëert iValue Improvement bewustwording van de huidige manier van werken, een stip op de horizon als einddoel en een eerste theoretische standaard. Deze stappen doorlopen we in een 3-daagse workshop. Vervolgens begeleidt iValue Improvement het proces om deze standaard te implementeren. De implementatie wordt opgeleverd met een periodieke controle op de standaard, zodat u blijvend het resultaat kan zien van het werken volgens deze standaard.

Process mining

Op het moment dat u de data van uw processen digitaal beschikbaar heeft, bijvoorbeeld in een SAP of ERP systeem, kan het standaardiseren een stuk sneller. Process mining is de digitale vorm van “waardestroomanalyse”, waarbij u precies kan zien waar de potentie zit om uw proces te verbeteren. U heeft, gebaseerd op uw eigen echte en complete data, inzicht in de doorlooptijd, bestede uren, dubbele of niet waarde toevoegende activiteiten, maar ook waar eventuele compliance afwijkingen zich voordoen. Door middel van process mining kunt u een effectief programma opzetten om uw resultaat te verbeteren en uw klant- en medewerkerstevredenheid te vergroten.

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat wij op het gebied van proces optimalisaties voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer informatie over onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Blogs

iValue Improvement is voortdurend bezig met het toepassen van verschillende continu verbeterconcepten, die het beste aansluiten en het meest resultaat leveren voor uw organisatie. Ontwikkelingen binnen ons vakgebied, weetjes, actualiteiten en belevenissen delen we graag met u.

Bekijk alle blogs

Onze klanten

Een continu verbeterprogramma heeft pas waarde als u als klant het verschil kan zien, horen, voelen en merken in de portemonnee. Met trots presenteren wij klanten waarvoor wij het verschil maakten.

Als nieuw samengesteld managementteam hebben we onder begeleiding van Mirjam op een zeer efficiënte manier richting kunnen geven aan ons business plan ‘CO24’, inclusief de detail uitwerking van een 12-maanden actieplan. Een opdracht die binnen 1 dag met succes werd afgerond, mede door een voortreffelijke voorbereiding en kritische vraagstelling van Mirjam.
VDL Bus Valkenswaard

Je jaarplan in een dag? Dat kan toch helemaal niet. Maar met de power, focus en ervaring van Mirjam in combinatie met het begrip van onze overall bedrijfsstrategie, is het ons als management team voor de brouwerij van Swinkels Family Brewers in Lieshout, samen heel goed gelukt. Een plan met commitment op prioriteiten, met eigenaarschap en nadrukkelijk meetbaarheid in voortgang en concrete performance. Een plan dat een leidraad was voor onze maandreviews.

Swinkels Family Brewers

Als derdejaars student technische bedrijfskunde op Avans Hogeschool heb ik tijdens mijn stage bij iValue Improvement veel geleerd van Mirjam. Zij heeft veel ervaring en brengt deze in haar begeleiding goed over. Zo heb ik, onder begeleiding van Mirjam, bij een makelaarskantoor in Rosmalen het bedrijfsproces kunnen verkorten, met als eindresultaat dat zij meer klanten kunnen bedienen. Tijdens mijn stageperiode heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en stimuleerde Mirjam mij in bepaalde aspecten, zoals in het presenteren van resultaten verbeteren. Ik heb een hele leerzame stageperiode gehad en kijk nu met een verder ontwikkeld, technisch bedrijfskundig oog naar de toekomstige projecten.

Stagiaire iValue Improvement
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews