Proces optimalisatie

Herkent u dat? U heeft verschillende medewerkers die hetzelfde proces uitvoeren, maar allemaal op hun eigen manier. En eigenlijk zou u wel inzicht willen hebben in hoe dit proces nu eigenlijk verloopt, of het misschien niet wat sneller of efficiënter kan? En de output van het proces, is dat altijd van dezelfde kwaliteit of zit daar ook veel variatie in?

Wat zou u willen verbeteren, zodat uw klanten blijer worden? En voldoet uw proces aan alle wettelijke en klanteisen? iValue Improvement helpt u graag met het standaardiseren, verbeteren en managen van uw processen. Dé manier om de beste resultaten te kunnen blijven halen.

Processtandaardisatie

Eén van de belangrijkste stappen naar een stabiele output is processtandaardisatie. Veel voorkomende oorzaken van gebrek aan standaardisatie zijn gebrek aan vastlegging, opleiding, kennisuitwisseling en controle op het volgen van de standaard.

Samen met uw medewerkers creëert iValue Improvement bewustwording van de huidige manier van werken, een stip op de horizon als einddoel en een eerste theoretische standaard. Deze stappen doorlopen we in een 3-daagse workshop. Vervolgens begeleidt iValue Improvement het proces om deze standaard te implementeren. De implementatie wordt opgeleverd met een periodieke controle op de standaard, zodat u blijvend het resultaat kan zien van het werken volgens deze standaard.

Process mining

Op het moment dat u de data van uw processen digitaal beschikbaar heeft, bijvoorbeeld in een SAP of ERP systeem, kan het standaardiseren een stuk sneller. Process mining is de digitale vorm van “waardestroomanalyse”, waarbij u precies kan zien waar de potentie zit om uw proces te verbeteren. U heeft, gebaseerd op uw eigen echte en complete data, inzicht in de doorlooptijd, bestede uren, dubbele of niet waarde toevoegende activiteiten, maar ook waar eventuele compliance afwijkingen zich voordoen. Door middel van process mining kunt u een effectief programma opzetten om uw resultaat te verbeteren en uw klant- en medewerkerstevredenheid te vergroten.

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat wij op het gebied van proces optimalisaties voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer informatie over onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Blogs

iValue Improvement is voortdurend bezig met het toepassen van verschillende continu verbeterconcepten, die het beste aansluiten en het meest resultaat leveren voor uw organisatie. Ontwikkelingen binnen ons vakgebied, weetjes, actualiteiten en belevenissen delen we graag met u.

Bekijk alle blogs

Onze klanten

Een continu verbeterprogramma heeft pas waarde als u als klant het verschil kan zien, horen, voelen en merken in de portemonnee. Met trots presenteren wij klanten waarvoor wij het verschil maakten.

Je jaarplan in een dag? Dat kan toch helemaal niet. Maar met de power, focus en ervaring van Mirjam in combinatie met het begrip van onze overall bedrijfsstrategie, is het ons als management team voor de brouwerij van Swinkels Family Brewers in Lieshout, samen heel goed gelukt. Een plan met commitment op prioriteiten, met eigenaarschap en nadrukkelijk meetbaarheid in voortgang en concrete performance. Een plan dat een leidraad was voor onze maandreviews.

Swinkels Family Brewers

Mirjam heeft ons enorm geholpen om bestaande valkuilen te omzeilen door op een effectieve werkwijze het tot stand komen van het jaarplan te begeleiden. Met name de maandelijkse monitoring van de KPI s en procedures die daarbij gehanteerd worden, zorgen voor de voortgang. De juiste projecten komen zo vlot binnen de tijdslimiet af.

Dopharma

Mirjam heeft ons begeleid bij het standaardiseren en optimaliseren van het taxatieproces binnen Gloudemans. We zijn erg tevreden met de uitkomst, want we hebben onze werkinstructie vastgelegd in een kwaliteitshandboek, de medewerkerstevredenheid is verder gestegen, de onderlinge samenwerking versterkt en de doorlooptijd van een taxatie is verkort.

Gloudemans
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews