Het taxatieproces binnen Gloudemans succesvol geoptimaliseerd

Afgelopen jaar heeft een team binnen Gloudemans, begeleid door iValue Improvement, gewerkt aan het verbeteren van het taxatieproces.  Aanleiding hiervan was het proces zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de regelgeving en praktijkhandleidingen van het NRVT, maar ook zeker om de groeiende vraag aan te kunnen met de huidige personele bezetting. Uiteindelijk moesten deze veranderingen bijdragen aan de doelstelling van Gloudemans om een hoge kwaliteit te leveren die voldoet aan de wensen van de klanten van Gloudemans.

Door eerst goed naar de huidige situatie te kijken, kwam al snel inzicht in de verbeterpunten en gebaande paden die vaak gelopen werden om aan de vraag te kunnen voldoen. Op een gestructureerde wijze is het nieuwe, gestandaardiseerde proces neergezet. Alle medewerkers zijn getraind in de standaard en de verschillende onderdelen van het taxatieproces. De nieuwe manier van werken is vastgelegd in het kwaliteitshandboek en systemen zijn aangepast om deze kwalitatief hoogstaande manier van werken te ondersteunen. Om de kwaliteit te borgen is op het secretariaat een controle in het leven geroepen, waarmee de kwaliteit van uitvoering gecontroleerd kan worden. Dit ondersteunt het aanspreken van elkaar en ook het kiezen van aandachtspunten voor verdere optimalisatie.

Het optimaliseren van het taxatieproces heeft veel opgeleverd, zowel intern als extern. Intern is de medewerkerstevredenheid flink gestegen door het verduidelijken van het proces en de onderlinge samenwerking. Ook optimalisatie van het ondersteunende systeem heeft hieraan flink bijgedragen.

Buiten Gloudemans heeft ook de klant profijt van de optimalisatie: de doorlooptijd van een taxatie is gemiddeld met 30% verbeterd, het rapport is eenduidig en professioneel en er is een volledige borging van NRVT eisen.

Blogs

iValue Improvement is voortdurend bezig met het toepassen van verschillende continu verbeterconcepten, die het beste aansluiten en het meest resultaat leveren voor uw organisatie. Ontwikkelingen binnen ons vakgebied, weetjes, actualiteiten en belevenissen delen we graag met u.

Bekijk alle blogs

Onze klanten

Een continu verbeterprogramma heeft pas waarde als u als klant het verschil kan zien, horen, voelen en merken in de portemonnee. Met trots presenteren wij klanten waarvoor wij het verschil maakten.

Mirjam heeft ons begeleid in het verbeteren van de LOTO methodologie in een R&D pilot plant omgeving. Ze heeft niet alleen de basisprincipes van 5S goed overgebracht, maar coachte ook heel gericht in one-on-one sessies. De grootste vooruitgang hebben we geboekt na gebruik van milestones en het incorporeren van KPI’s in ons dashboard. Het resultaat mag er zijn! Ik heb mijn kennis kunnen uitbreiden met de tools and approaches die Mirjam me heeft aangeleerd, en ik ben zeker ook gegroeid op persoonlijk vlak.

Cargill
Als nieuw samengesteld managementteam hebben we onder begeleiding van Mirjam op een zeer efficiënte manier richting kunnen geven aan ons business plan ‘CO24’, inclusief de detail uitwerking van een 12-maanden actieplan. Een opdracht die binnen 1 dag met succes werd afgerond, mede door een voortreffelijke voorbereiding en kritische vraagstelling van Mirjam.
VDL Bus Valkenswaard

Je jaarplan in een dag? Dat kan toch helemaal niet. Maar met de power, focus en ervaring van Mirjam in combinatie met het begrip van onze overall bedrijfsstrategie, is het ons als management team voor de brouwerij van Swinkels Family Brewers in Lieshout, samen heel goed gelukt. Een plan met commitment op prioriteiten, met eigenaarschap en nadrukkelijk meetbaarheid in voortgang en concrete performance. Een plan dat een leidraad was voor onze maandreviews.

Swinkels Family Brewers
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews