iValue Improvement

Mirjam voetbalt zelf, ze is als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging OJC Rosmalen, bestuurslid van SJV Rosmalen, ze zet zich in voor haar buurt en organiseert onder andere oliebollenbingo’s en beroependagen. Hoe dan?

‘Omdat ik het leuk vind’, lacht Mirjam. ‘Dan vind je altijd tijd. Het is mijn werk, maar ook mijn hobby om structuur aan te brengen. Bovendien brengt het doen van vrijwilligerswerk vaak sociale contacten en bereik je samen mooie dingen. Zo heb ik bij OJC in 2013 het peutervoetbal opgezet en ik ben er nog steeds clusterhoofd. Het is uitgegroeid tot een volwassen tak van sport voor kinderen uit de hele regio. Vooral omdat het voorziet in een behoefte van ouders die met hun kind georganiseerd buiten willen bewegen.

‘Bij alles wat ik doe, probeer ik de wereld een beetje mooier te maken en dat gaat niet door thuis te blijven’, gaat Mirjam verder. ‘Daarvoor moet je naar buiten. En er is nog steeds veel te veranderen en te verbeteren, dat blijft de uitdaging. Zo is het belangrijk om vrijwilligers goed op te leiden. Door te luisteren naar wat vrijwilligers willen en zouden kunnen, en ze hier ook op in te zetten, kan vrijwilligerswerk nog een stuk beter en efficiënter. De Rabobank helpt door naast geld ook kennis en kunde te delen met verenigingen. Zo kunnen we ons samen duurzaam verbeteren.’

Uit: Rabo&CO ‘s-Hertogenbosch en omstreken, najaar 2020

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot continu verbeteren binnen uw organisatie?

Neem contact op