De wereld een beetje mooier maken

Mirjam Bouten-de Wachter (41) uit Rosmalen is eigenaar van het bedrijf iValue Improvement dat  verbeterprogramma’s ontwikkelt voor bedrijven. Ze is getrouwd, moeder van twee kinderen en is op z’n zachtst gezegd een bezige dame.

Mirjam voetbalt zelf, ze is als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging OJC Rosmalen, bestuurslid van SJV Rosmalen, ze zet zich in voor haar buurt en organiseert onder andere oliebollenbingo’s en beroependagen. Hoe dan?

‘Omdat ik het leuk vind’, lacht Mirjam. ‘Dan vind je altijd tijd. Het is mijn werk, maar ook mijn hobby om structuur aan te brengen. Bovendien brengt het doen van vrijwilligerswerk vaak sociale contacten en bereik je samen mooie dingen. Zo heb ik bij OJC in 2013 het peutervoetbal opgezet en ik ben er nog steeds clusterhoofd. Het is uitgegroeid tot een volwassen tak van sport voor kinderen uit de hele regio. Vooral omdat het voorziet in een behoefte van ouders die met hun kind georganiseerd buiten willen bewegen.’

‘Bij alles wat ik doe, probeer ik de wereld een beetje mooier te maken en dat gaat niet door thuis te blijven’, gaat Mirjam verder. ‘Daarvoor moet je naar buiten. En er is nog steeds veel te veranderen en te verbeteren, dat blijft de uitdaging. Zo is het belangrijk om vrijwilligers goed op te leiden. Door te luisteren naar wat vrijwilligers willen en zouden kunnen, en ze hier ook op in te zetten, kan vrijwilligerswerk nog een stuk beter en efficiënter. De Rabobank helpt door naast geld ook kennis en kunde te delen met verenigingen. Zo kunnen we ons samen duurzaam verbeteren.’

Uit: Rabo&CO ‘s-Hertogenbosch en omstreken, najaar 2020

Blogs

iValue Improvement is voortdurend bezig met het toepassen van verschillende continu verbeterconcepten, die het beste aansluiten en het meest resultaat leveren voor uw organisatie. Ontwikkelingen binnen ons vakgebied, weetjes, actualiteiten en belevenissen delen we graag met u.

Bekijk alle blogs

Onze klanten

Een continu verbeterprogramma heeft pas waarde als u als klant het verschil kan zien, horen, voelen en merken in de portemonnee. Met trots presenteren wij klanten waarvoor wij het verschil maakten.

Mirjam heeft ons begeleid in het verbeteren van de LOTO methodologie in een R&D pilot plant omgeving. Ze heeft niet alleen de basisprincipes van 5S goed overgebracht, maar coachte ook heel gericht in one-on-one sessies. De grootste vooruitgang hebben we geboekt na gebruik van milestones en het incorporeren van KPI’s in ons dashboard. Het resultaat mag er zijn! Ik heb mijn kennis kunnen uitbreiden met de tools and approaches die Mirjam me heeft aangeleerd, en ik ben zeker ook gegroeid op persoonlijk vlak.

Cargill

Een verbetertraject is intensief en vraagt veel van een organisatie. Voor Hoedemakers heeft iValue Improvement het traject bewaakt en worden door hen opbouwende kritische vragen gesteld met handige tools die ons verder hebben geholpen. Bijvoorbeeld met value stream mapping, waarbij je de waardestroom letterlijk in kaart brengt. Dit geeft veel inzicht in het verbeterpotentieel. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het daadwerkelijk uitwerken van de ideeën, een iteratief proces wat met allerlei obstakels is overwonnen. Met iValue Improvement is het werken naar resultaat, waarbij we uiteindelijk veel meer plezier hebben in ons werk en een hogere klanttevredenheid.

 

Hoedemakers

Tijdens mijn verbeterproject voor VDL Bus Heerenveen werd ik ondersteund door Mirjam. In deze periode heb ik door de mentorsessies meer inzichten gekregen in de aanpak van het project. Daarnaast hebben de mentorsessies bijgedragen aan mijn zelfontwikkeling en als stimulans voor het voortvarend oppakken van het project.

Futureprove
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 9 reviews