De wereld een beetje mooier maken

Mirjam Bouten-de Wachter (41) uit Rosmalen is eigenaar van het bedrijf iValue Improvement dat  verbeterprogramma’s ontwikkelt voor bedrijven. Ze is getrouwd, moeder van twee kinderen en is op z’n zachtst gezegd een bezige dame.

Mirjam voetbalt zelf, ze is als vrijwilliger actief bij voetbalvereniging OJC Rosmalen, bestuurslid van SJV Rosmalen, ze zet zich in voor haar buurt en organiseert onder andere oliebollenbingo’s en beroependagen. Hoe dan?

‘Omdat ik het leuk vind’, lacht Mirjam. ‘Dan vind je altijd tijd. Het is mijn werk, maar ook mijn hobby om structuur aan te brengen. Bovendien brengt het doen van vrijwilligerswerk vaak sociale contacten en bereik je samen mooie dingen. Zo heb ik bij OJC in 2013 het peutervoetbal opgezet en ik ben er nog steeds clusterhoofd. Het is uitgegroeid tot een volwassen tak van sport voor kinderen uit de hele regio. Vooral omdat het voorziet in een behoefte van ouders die met hun kind georganiseerd buiten willen bewegen.’

‘Bij alles wat ik doe, probeer ik de wereld een beetje mooier te maken en dat gaat niet door thuis te blijven’, gaat Mirjam verder. ‘Daarvoor moet je naar buiten. En er is nog steeds veel te veranderen en te verbeteren, dat blijft de uitdaging. Zo is het belangrijk om vrijwilligers goed op te leiden. Door te luisteren naar wat vrijwilligers willen en zouden kunnen, en ze hier ook op in te zetten, kan vrijwilligerswerk nog een stuk beter en efficiënter. De Rabobank helpt door naast geld ook kennis en kunde te delen met verenigingen. Zo kunnen we ons samen duurzaam verbeteren.’

Uit: Rabo&CO ‘s-Hertogenbosch en omstreken, najaar 2020

Blogs

iValue Improvement is voortdurend bezig met het toepassen van verschillende continu verbeterconcepten, die het beste aansluiten en het meest resultaat leveren voor uw organisatie. Ontwikkelingen binnen ons vakgebied, weetjes, actualiteiten en belevenissen delen we graag met u.

Bekijk alle blogs

Onze klanten

Een continu verbeterprogramma heeft pas waarde als u als klant het verschil kan zien, horen, voelen en merken in de portemonnee. Met trots presenteren wij klanten waarvoor wij het verschil maakten.

Mirjam heeft ons begeleid bij het standaardiseren en optimaliseren van het taxatieproces binnen Gloudemans. We zijn erg tevreden met de uitkomst, want we hebben onze werkinstructie vastgelegd in een kwaliteitshandboek, de medewerkerstevredenheid is verder gestegen, de onderlinge samenwerking versterkt en de doorlooptijd van een taxatie is verkort.

Gloudemans

Als derdejaars student technische bedrijfskunde op Avans Hogeschool heb ik tijdens mijn stage bij iValue Improvement veel geleerd van Mirjam. Zij heeft veel ervaring en brengt deze in haar begeleiding goed over. Zo heb ik, onder begeleiding van Mirjam, bij een makelaarskantoor in Rosmalen het bedrijfsproces kunnen verkorten, met als eindresultaat dat zij meer klanten kunnen bedienen. Tijdens mijn stageperiode heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en stimuleerde Mirjam mij in bepaalde aspecten, zoals in het presenteren van resultaten verbeteren. Ik heb een hele leerzame stageperiode gehad en kijk nu met een verder ontwikkeld, technisch bedrijfskundig oog naar de toekomstige projecten.

Stagiaire iValue Improvement

Je jaarplan in een dag? Dat kan toch helemaal niet. Maar met de power, focus en ervaring van Mirjam in combinatie met het begrip van onze overall bedrijfsstrategie, is het ons als management team voor de brouwerij van Swinkels Family Brewers in Lieshout, samen heel goed gelukt. Een plan met commitment op prioriteiten, met eigenaarschap en nadrukkelijk meetbaarheid in voortgang en concrete performance. Een plan dat een leidraad was voor onze maandreviews.

Swinkels Family Brewers
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 8 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 8 reviews